Raszputyin farka a világ körül

A hatalom azt a képességet vagy erőt jelenti, amely alapján valaki vagy valami akaratát vagy szándékát másokra rá tudja testálni. Általában szólva, két ember vagy csoport viszonylatában megfigyelhető olyan többé-kevésbé egyoldalú, azaz csak az egyiknél meglévő képesség vagy lehetőség, amely jelentős változást tud okozni a másik ember magánéletében vagy sorsában, az előbbi illető cselekedetei által. Raszputyin hatalmas, 28,5 centiméteres farka akkora hatalmat jelentett számára, hogy ellenségei megfosztották tőle, kasztrálták a holttestét. Vagy nem, mert a boncolási jegyzőkönyvben az áll, hogy csak összezúzták, nem mintha ez nem lenne a totális megsemmisítés egyik változata. A jegyzőkönyvnek vagy hihetünk, vagy nem, ugyanis az eredetit gondosan eltűntették, hogy megóvhassák a gyilkost, Juszupov herceget.

m_1162_rasputins-penis.jpg

 

Grigorij Jefimovics Raszputyin részeges muzsikként tolvajjá vált, javulni egy szerzetesrendbe küldték. A khliszti szekta különös nézeteket vallott: szerintük az ember csak úgy nyerhet bűnbocsánatot, ha előtte vétkezik. Így a szekta tagjai közös orgiákat rendeztek, hogy később legyen miért vezekelniük. Raszputyin Moszkvában délelőttönként fürdőházakban tisztította meg nőnemű követőit, majd délután arisztokrata hölgyeket látogatott, hogy okot szerezzen nekik a bűnbocsánatra. A részeges, más férfiak által kecskeszagúnak titulált szerzetes misztikus tanait rengeteg nő tette magáévá, főként, miután elterjedt, hogy az egyik követője szex közben elájult a gyönyörtől. Az orosz urakat már ez az eszeveszett rajongás is zavarta, de Raszputyin még több hatalomra vágyott, és Alexandra cárnén keresztül a politikát kezdte befolyásolni, kihasználva a cárevics vérzékenysége miatti aggodalmát. 1916 decemberében a korábbi két sikertelen merénylet után Juszupov herceg megölte a szerzetest, és még állítólag hatalmas szerszámától is megfosztotta.

 

A harminc centis farok önálló életre kelt, Párizsban bukkant fel a húszas években, érdekes módon Juszupovék is Franciaországba menekültek a forradalom után. Orosz emigráns nők ereklyeként imádták a hímtagot, egy díszes fa ládikában őrizték, mint termékenységi amulettet. Marija, Raszputyin Amerikában élő nővére, tudomást szerzett a dologról, megszerezte a farkat, állítva, hogy a családi ereklye őt illeti. Marija halála után egy gyűjtő felvásárolta a hagyatékot, és egy akciósházzal bevizsgáltatta az amulettet. Szerintük azonban a ládában levő tárgy valójában csupán egy kiszáradt, összeaszalódott, tengeri uborka. Minden esetre a korabeli források azt állították, a szerzetes farka nem csupán mérete miatt volt különleges, hanem a rajta levő szemölcsök miatt is, azok fokozták az élvezetet. Rücskös volt, mint az uborka.

 

2004-ben megnyitottak Szentpétervárott egy erotika múzeumot. Az ott kiállított 28,5 centis, tartósított péniszről azt állítja az igazgató, Raszputyin levágott farka, melyet egy francia műgyűjtőtől vásárolt hatezerhatszáz Euróért. Eredetiségét néhány levéllel igazolta, és úgy vélik, már csupán a látványa is gyógyítja az impotenciát. A frigiditást biztosan. Ilyen véget ért egy misztikus szerzetes hatalma, és gyakorlásának eszköze. Azt hiszem, ideje Pétervárra utaznom, szét kell néznem az orosz férfiak közt.

 

A guillotine az az eszköz, amivel az ember méretre vágható.